Severus Lightning d.o.o, V. Vrbice 2, 10250 Lučko – kupnja u Internet trgovini www.severus.hr

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama te čine predugovorne obavijesti iz čl. 57 Zakona o zaštiti potrošača. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je  Severus Lightning d.o.o., Zagreb, V. Vrbice 2, 10250 Lučko, OIB: 68120981584, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene su izražene u € i u kunama te uključuju PDV.

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu elektroničkim obrascem ili telefonskim putem od ponedjeljka do petka, 08:00-16:00 h. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a o roku isporuke ostatka će pismenim putem obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Ukoliko kupac nema e-mail adresu, bit će obaviješten telefonskim putem.

Plaćanje

Naručene artikle s troškovima dostave Kupac će Prodavatelju platiti općom uplatnicom ili pouzećem pri primitku paketa, na osnovi Kupčeve narudžbe.

Potvrda narudžbe

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Dostava

Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom unutar 5 radnih dana. Ukoliko su proizvodi odmah na raspolaganju, a narudžba je obavljena do 12:00h, isporuka će biti izvršena odmah po primitku narudžbe.

Ukoliko se plaćanje vrši općom uplatnicom, isporuka će se izvršiti nakon vidljive uplate na računu.

Korisnik će o načinu otpreme biti obaviješten u trenutku naručivanja robe (elektronskim ili telefonskim putem ovisno o načinu kupnje za kojega se kupac odluči).

Eventualna ograničenja u dostavi bit će vidljiva najkasnije na početku postupka naručivanja. Ako trgovac nije ispunio ugovor u ugovorenom roku, a Kupac nije prihvatio novi rok isporuke, Prodavatelj je dužan vratiti Kupcu uplaćeni predujam što je moguće prije, a najkasnije u roku od (7) sedam dana od dana raskida ugovora.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 10 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku kod dostavne službe u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

Trošak dostave

Trošak dostave se plaća za narudžbe manje od 140 €, te iznosi 5 € u slučaju virmanskog plaćanja. Za plaćanje pouzećem naplaćuje se dodatna naknada od 2 €.

U slučaju da narudžba iznosi 140,00 ili više €, Kupac ne plaća troškove dostave neovisno o načinu plaćanja.

Jamstvo

Jamstvom Vam proizvođač proizvoda jamči besplatnu zamjenu kupljenog proizvoda u skladu sa važećim propisima i uvjetima. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davatelj jamstva će zamijeniti proizvod novim ili Vam vratiti novac. Jamstveni rok počinje danom prodaje uređaja, koji je definiran datum na računu.

U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma,ostalih prirodnih utjecaja, prevelikog napona ili ishabanosti uređaja. Kako bi se izbjegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavača i kupca je pregledati proizvod, te ukazati na eventualna mehanička oštećenja. U tom slučaju proizvod će biti zamijenjen. U slučaju slanja robe putem dostavne službe, po primitku biti će pregledana od strane stručne osobe u servisu.

Artikli kupljeni u web trgovini Severus.hr, imaju jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača, ima jamstvo od dvijee godine do tri godine. Račun je dokaz o kupnji kojim potvrđujete svoje jamstvo na proizvod. Kupac je dužan čuvati račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun je jedini dokument s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Ukoliko dođe do neispravnosti unutar jamstvenog roka, neispravnost je potrebno prijaviti na email adresu info@severus.hr sa kopijom računa. Trošak dostave do servisa snosi kupac. Po primitku utvrditi će se neispravnost proizvoda. Ukoliko je prijava kvara u jamstvu opravdana Severus.hr obvezuje se da će kupcu neispravni proizvod zamijeniti za novi, slanjem na trošak Severus.hr-a.

Reklamacije pogrešno kupljenih (pogrešan odabir boje svjetlosti ili drugo), možete prijaviti na info@severus.hr sa kopijom računa. Trošak dostave snosi Kupac.

Reklamacije

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Severus Lightning d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Severus Lightning d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Artikli kupljeni u web trgovini Severus.hr, imaju jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača, ima jamstvo od jedne godine do tri godine. Račun je dokaz o kupnji kojim potvrđujete svoje jamstvo na proizvod. Kupac je dužan čuvati račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun je jedini dokument s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

Oslobađanje od odgovornosti

Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Djelatnici web shopa severus.hr nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave! U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Registracija korisnika

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Severus Lightning d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Severus Lightning d.o.o., a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem severus.hr web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega, te interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Severus Lightning d.o.o. na jedan od sljedećih načina:

  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik severus.hr web shopa,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik severus.hr web shopa,
  • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe telefonskim putem.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

c) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Severus Lightning d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

d) Registracijom (koja uključuje plaćanje robe) smatra se da je sklopljen Ugovor između Severus Lightning d.o.o. i korisnika kao kupca.

e) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

f) Prije sklapanja Ugovora, korisnik potvrđuje da prihvaća ove Uvjete kupnje koji ujedno čine predugovornu obavijest iz članka 57. Zakona o zaštiti potrošača,kojima ga se obavještava o pravu na jednostrani raskid Ugovora te kojima se korisniku dostavlja obrazac za jednostrani raskid ugovora. Po sklapanju Ugovora, korisniku se dostavlja potvrda o sklopljenom ugovoru.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Za sve upite i eventualne nejasnoće vezano uz postupak raskida ugovora i povrata robe, Korisnik se može raspitati putem telefona ili e-maila: info@severus.hr.

Naknada štete

Iznos naknade štete na teret kupca,unaprijed se utvrđuje na sljedeći način:

  • 100% MPC za slučaj vraćanja ambalaže i/ili proizvoda koji je uslijed postupanja kupca potpuno neupotrebljiv za redovitu uporabu, odnosno neprikladan za stavljanje na tržište od strane Prodavatelja, uslijed čega Prodavatelj neće biti u mogućnosti proizvod prodati kao nov proizvod.

Kako sigurno kupovati na internetu

Poštovani posjetitelji, odvojite nekoliko trenutaka i pročitajte upute o kupnji na severus.hr internet trgovini.

Kad uđete na naslovnu stranicu severus.hr internet trgovine, vidjet ćete jasne, pregledne linkove i opcije koje će vam pomoći prilikom kupnje. Kad se odlučite na kupnju, potrebno je otići na pregled košarice gdje odabirete način plaćanja. Nakon odabranog načina plaćanja ostavljate nam samo najbitnije podatke koji su nam potrebni za obradu narudžbe te isporuku iste.

Kupnju ostvarujete tako što kod odabranog proizvoda kliknete na ” Dodaj u košaricu ” – time se taj proizvod prebacuje u vašu košaricu. Želite li vidjeti što sve imate u košarici, jednostavno kliknete na nju u zaglavlju svake stranice.

Plaćanje se može vršiti na nekoliko načina: općom uplatnicom u banci odnosno pošti ili internet bankarstvom ili pouzećem. Ukoliko plaćate općom uplatnicom ili internet bankarstvom pod poziv na broj potrebno je prepisati poziv na broj koji ste dobili u e-mailu sa svim podacima o narudžbi te u svrhu plaćanja vaše prezime. Od izvršenja narudžbe imati ćete 10 radnih dana da ponudu platite jer će se nakon 10 dana neplaćene narudžbe brisati.

Imate li kakvih pitanja, molimo Vas javite nam se na e-mail: info@severus.hr

Zaštita privatnosti

Severus Lightning d.o.o. smatra vašu privatnost svojim prioritetom. Pročitajte sljedeće napomene i saznajte više o našoj politici zaštite privatnosti korisnika. Kao posjetitelj severus.hr internet trgovine prihvaćate postupke i mjere zaštite privatnosti navedene u ovoj Zaštiti privatnosti. Severus.hr internet trgovina vlasništvo je tvrtke Severus Lightning d.o.o. koja je odgovorna za sigurnost kupnje preko interneta i zaštite vaše privatnosti.

Osobni podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako Severus Lightning d.o.o.. postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Severus Lightning d.o.o. sazna tijekom vašeg korištenja severus.hr internet trgovine. Severus Lightning d.o.o. se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju severus.hr internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Severus Lightning d.o.o.. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica severus.hr internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjene uvjeta kupovine

Severus Lightning d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine bit će objavljena na stranicama severus.hr internet trgovine.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, molimo kontaktirajte nas na:
e-mail: info@severus.hr

Način podnošenja prigovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo kupce da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Severus Lightning d.o.o., V. Vrbice 2, 10250 Lučko ili na e-mail adresu: info@severus.hr. Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Od 15. veljače 2016. kupci sporove također mogu alternativno riješavati putem internetske platforme za riješavanje sporova https://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

X